Гери -автор на много от известните текстове на български поп песни, работи в екипа   на първата българска музикална телевизия ММ, води собствено предаване в бг радио/” На път за вкъщи с Гери”/, a от известно време има и свой музикален проект в лицето на групата Рубикуб, Ангел Дюлгеров/китара/, Росен Ватев/ударни/,  Веселин Веселинов- Еко/бас/

Нейна е и литературната инициатива „Пощенска кутия за приказки”. През 2008г.издава книга с поезия/Слон, мухи и разни други работи/. През 2010г. издава втора /Приказка от вечността /в съавторство със Стоян Динков ,а с голяма част от нейното творчество може да се запознаете в нейния блог story-teller, за който може би вече знаете.

  Да! Това е Гери!-мила, чаровна, слънчева и сияйна, стриктна перфекционистка занимаваща се с много неща, които определено имат успех. Много дейности -много качества. Винаги съм искала нашите дрехи да бъдат носени от такива хора, затова и я помолихме да се снима с някои от тях. В последствие решихме да направим и проект заедно, за който ще разберете скоро.

Наскоро посетихме София лайф клуб  и за първи път чухме новия дует на Гери и Явор от Gravity Co.Трип-хоп, дъбстеп проектът Algoriddim & Karshana, в който участват Веселин Ценов и Гери Турийска, представиха общата си песен с Явор от Gravity Co.

Явор Захариев- агресивен, меланхоличен, гневен и саркастичен -вглъбен единствено в своята музика, която прави, верен до болка на стила си и със специфичният си магнетичен глас,  достига още преди години до класациите на МТV.

 Двама толкова различни изпълнители на българската ъндарграунд сцена в дует…Усетихме една особено въздействие в това изпълнение…  

…Определено създадоха парче, което ще запомним.